CVKoning is uw data aan het verwerkenCVKoning is uw data aan het verwerken...

CV Layout

Het is zover: u zoekt een nieuwe baan! Weet u al welke kant u op wilt, dan is de eerstvolgende stap natuurlijk uw curriculum vitae maken, of uw oude CV bijwerken. Met de tips en de voorbeeld curriculum vitae op deze pagina komt u al een heel eind! Wilt u tijd besparen en een professioneel ontworpen CV layout? Gebruik dan de CVKoning CV-generator! Met CVKoning kunt u snel, gratis en met minimale inspanning een mooi, overzichtelijk en overtuigend CV maken. Plus, u heeft de keuze uit meerdere layouts! Waar wacht u nog op? Maak nu een gratis account aan!

De layout van uw CV

U gaat uw CV bewerken, of een nieuw CV maken. Uw curriculum vitae representeert u: de werkgever zal zijn eerste indruk van u aan uw CV onttrekken! Daarom zal waarschijnlijk uw grootste zorg op dit moment zijn: hoe gaat mijn CV er uit zien? Als u al een curriculum vitae heeft, kunt u simpelweg hier de layout van aanhouden. Heeft u nog geen CV, of denkt u dat deze curriculum vitae layout aan een update toe is, dan wordt het tijd om een nieuwe layout te kiezen! U kunt als volgt te werk gaan:

 1. Open uw favoriete tekstverwerkingsprogramma, bijvoorbeeld Microsoft Word of OpenOffice.
 2. Maak tabellen aan; hier komen uw gegevens in te staan.
 3. Verdeel deze tabellen onder in verschillende categorieën: persoonsgegevens, werkervaring, opleidingen en nevenactiviteiten. Eventueel kunt u een categorie "onderscheidingen en awards" toevoegen.
  • Let op: de volgorde is belangrijk! Recruiters en werkgevers hechten meestal meer waarde aan uw werkervaring dan aan uw opleidingen. Plaats uw werkervaring daarom boven uw opleidingen!
 4. Vul deze categorieën met de bijhorende gegevens.
   Wees duidelijk en concreet. Licht bijvoorbeeld uw functies toe, maar probeer uw verhaal te vertellen in minder dan 4 regels!
 5. Een goede layout:
  • Is overzichtelijk
  • Oogt gestijld, maar niet over de top
  • Benadrukt uw sterke kanten
 6. Gebruik dus niet teveel effecten of kleuren door elkaar. Gebruik maximaal 2 verschillende lettertypen in uw CV (een voor de koppen, en een voor de gewone tekst)
 7. Blijkt uit uw begin en einddata dat u een loyale werknemer bent? Maak deze dan dikgedrukt.
 8. Een goede layout maken kost veel tijd en vergt ervaring. Schrijf u in bij CVKoning en geniet de voordelen van onze professioneel ontworpen curriculum vitae layouts!

Met een CV van CVKoning valt u zeker op tussen alle andere kandidaten. Wacht daarom niet langer en maak uw CV!

De inhoud van uw CV

Nu de layout is verzorgd, is het tijd om uw gegevens bij te werken. Uw CV heeft de minimale eisen doorstaan: een overzichtelijke weergave van uw gegevens heeft de werkgever doen beslissen uw profiel beter te bekijken. Uw toekomstige werkgever heeft weinig tijd en wil in één oogopslag kunnen zien wat u in huis heeft! Om dit te bereiken kun je gebruik maken van de volgende tips:

 1. Wees kort en bondig, duidelijk en concreet! Het heeft geen zin ellenlange verhalen op uw CV te zetten; daar is het sollicitatiegesprek voor!
 2. Benadruk uw kwaliteiten en behaalde doelen Werknemers willen meteen zien wat ze aan u hebben. Help ze daarbij door niet alleen duidelijk te schrijven (in lekentaal) maar ook overzichtelijk uw meest belangrijke kwaliteiten en behaalde doelen te vermelden per functie.
 3. Wees eerlijk Verzin geen functies of ervaringen; de risico's die u loopt zijn het simpelweg niet waard. Bovendien is de kans dat u tegen de lamp loopt zeer aanwezig - zeker bij de wat grotere bedrijven.

Uw CV verdient een mooiere layout dan onze voorbeelden u bieden? Schrijf u dan nu in bij CVKoning en maak uw CV in 5 minuten!

Nu uw gratis CV maken met CVKoning:

 • Gratis CV maken
 • Meerdere CV layouts
 • Uw CV in .PDF
 • Uw CV in Word .docx vanaf €1,30!
 • Gegarandeerd zonder spam

Nu uw gratis CV maken!